Wat is Jes! lotgenoten? - Kicotrainingen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Groepstrainingen > EchtscheidingWat is de JES!(jij en scheiden) Lotgenoten groep?

Je ouders blijven altijd je ouders. Ook als ze gescheiden zijn, blijft dat zo. Maar het kan voor kinderen een hele klus zijn om daarmee om te gaan of om het te blijven geloven.

Een echtscheiding is voor zowel ouders als kinderen een moeilijke periode. Ouders hebben veel vragen: "Hoe vertel ik het de kinderen en wanneer?" Hoe kan ik mijn "kind ondersteunen in deze moeilijke periode?" Een echtscheiding is iets dat kinderen vaak 'overkomt'.

Bij veel kinderen gaat dit gepaard met gevoelens van boosheid en verdriet. Kinderen voelen naast hun eigen verwarring en onzekerheid een zorg om hun ouders. Het is fijn als kinderen over deze gevoelens kunnen praten. Een JES!groep kan daarbij hulp bieden.

De lotgenotengroep JES! biedt kinderen van gescheiden ouders de mogelijkheid om zich in een veilige omgeving uit te spreken over wat hen bezig houdt. Vaak hebben zij talloze vragen, zorgen en wensen. Bij JES! hoeven zij geen rekening te houden met loyaliteit aan hun ouders en kunnen zij delen wat voor hen belangrijk is. 
© Copyright 2015. PeBee Publications
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu