Voor wie bedoeld? - Kicotrainingen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Groepstrainingen > Ik leer anders
Voor wie bedoeld?

De meeste mensen denken in woorden (95%). Slechts een klein groepje denkt in plaatjes (5%). De meeste leerlingen in de klas denken dus in woorden en kunnen dus makkelijk woorden spellen en lezen. Het kleine groepje ziet eerst een beeld, vervolgens moet het juiste woord erbij gezocht worden, dit kost tijd.

De gave van beelddenkende kinderen: Deze kinderen zijn vaak heel creatief(tekenen, bouwen en/of muzikaal), ze zien vaak oplossingen voor problemen die niet voor de hand liggen. Ze hebben een snelle manier van denken, zien snel verbanden en denken vanuit een totaalbeeld: ze zien een oplossing voor zich, zonder deze te kunnen beredeneren.

Beelddenkers zijn tevens dagdromers, in hun fantasiewereld kan alles! Ze beleven de wereld intens, voelen spanning en emoties sterk aan, alle indrukken komen binnen: reuk, geluid en beeld; beelddenkers zijn daardoor snel afgeleid. Beelddenkers kijken veelal eerst de kat uit de boom alvorens ze zich ergens instorten. Wilt u weten of uw kind een beelddenker is? Kijk op www.ikleeranders.nl .

Blijf niet langer worstelen met schoolwerk. Ervaar zelf of deze leermethode ook voor jou werkt Leerproblemen aanpakken met de training ‘Ik leer anders’ is leuk en versterkt het gevoel van zelfvertrouwen. De leeftijd om deze techniek aan te leren is vanaf 5 jaar tot 100! In 4 sessies leer je informatie te vertalen naar jouw informatiesysteem: visueel. Vervolgens krijgt de informatie een vaste plek in het hoofd. Hiermee krijg je grip op het opslaan, verwerken en onthouden van de aangeboden leerstof en kan je bij toetsing de informatie makkelijk terug vinden in je geheugen. Dit geeft ook rust in je hoofd. Ervaar zelf dat de puzzelstukjes eindelijk op hun plaats vallen!


 
© Copyright 2015. PeBee Publications
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu